Wouter van der Giessen is opzoek naar klussers & kasten in de wijk. 

Waarom eigenlijk?
Ik probeer de innerlijke klusser in mezelf naar boven te halen. Aanleiding hiervan is de televisieserie Buurman en Buurman. Die klunzigheid is geniaal. Prachtig hoe de houtje-touwtje constructies zijn gebouwd en uiteindelijk toch hun doel dienen. Ik probeer met diezelfde energie aan de slag te gaan. 

Wat wil je daarmee bereiken in Linie?
Ik wil graag iets toevoegen aan wat er al is. Van de kasten maak ik nieuwe sculpturen. In de wijk wordt veel gebouwd, geklust en veranderd. In dat soort tijden is het goed om te praten over verandering. Op welke manier geeft dit impulsen voor de toekomst? Wat blijft er over blijft van het verleden? Deze werken starten het gesprek hierover. 

Waarvan kennen we je? 
Sinds twee jaar zijn mijn werken zichtbaar in de openbare ruimte in Breda. Samen met Onno Poeisz maakte ik het werk Upside Down op het centraal station en zette ik grote gekleurde letters het woord OOIT op Galerie Drift hier in Linie. Op dit moment kan je een schildering van mij en Studio Onrust vinden aan de Lunetstraat en sinds kort staan er op het braakliggende terrein in het Havenkwartier drie silo’s met de titel De Blazoenen van het Havenkwartier. Een hoop dus, maar het leukste project wat ik hier in Breda gedaan is de Voorbeeldentuin. Dat was een beeldenroute langs tien voortuinen in Belcrum afgelopen zomer.

Waar laat je je door inspireren?
Ik ben enorm gefascineerd door straatmeubilair. Bankjes, kliko’s, pionnen, afzetlint, containers, etc. Deze elementen zien we dagelijks om ons heen. In mijn praktijk zet ik ze in als bouwstenen voor mijn sculpturen.
Wat heb je nodig om de komende weken in Linie aan de slag te kunnen? Flink wat ruimte en flink wat spullen. Zodat ik flinke dingen kan bouwen.

Heb jij nog oude kasten staan in wat voor formaat dan ook? Wouter kan deze zeker gebruiken! 
Mail hem direct via: hallo@woutervandergiessen.nl
Back to Top