Merel Stolker is opzoek naar theedrinkers.

Waarom eigenlijk?
Door corona zijn publieke plekken als de Buurtsalon en de cafés dicht. Voor veel van ons is het moeilijker om mensen te ontmoeten. Als kunstenaar maak ik ontmoetingen! Voor Studio Linie heb ik daarom een mobiel thee(t)huis gemaakt met een thermosflessen, kopjes, lepeltjes, een dekentje en speciale thee uit de buurt. Met vragen en opdrachten om te doen tijdens het theedrinken. Met dit thee(t)huis kan je iemand uitnodigen om om bezoek te komen of zelf op bezoek te gaan. 

Waarom ben je kunstenaar geworden?
Kunst geeft je de vrijheid om dingen te ondernemen die in in het dagelijks leven vreemd worden gevonden. Geblinddoekt door de stad lopen bijvoorbeeld, best wel vreemd, maar als het kunst is kan het gewoon! Ik wil mensen iets laten zien of beleven dat anders is dan ze gewend zijn. 

Hoe kan je dat nu doen met alle maatregelen?
Mijn project is geïnspireerd door alle beperkingen. In de Buurtsalon was het niet meer mogelijk om even binnen te wandelen voor koffie of thee. Nu ook de horeca dicht is vermoed ik dat ik niet de enige ben die deze manier van samenkomen mist. Het maakt het wel ingewikkeld dat ik in België woon, ik kan niet zomaar reizen. Nu probeer ik op een afstand, via de telefoon contact te leggen. En om dan te bedenken dat ik lichtelijke telefoonangst heb!

Wat verwacht je van jouw werkzaamheden binnen Studio Linie in de wijk?
Ik durf hier geen verwachtingen meer over uit te spreken. In het begin heb ik er al eens helemaal naast gezeten! Ik was benieuwd naar wat mensen vonden van het Edisonplein. Als snel kwam ik met een man in gesprek die een paar vragen wilde beantwoorden. Ik werd uitgenodigd in een van de winkels. Nadat hij kort sprak met de anderen in een taal die ik niet kon verstaan zei hij plots dat hij niet meer wilde praten. Ik verbaasd. Na wat doorvragen kwam het erop neer dat ze dachten dat ik van de gemeente was. Ik had een clipboard en vragenlijst mee. Die laat ik de volgende keer maar thuis!
Back to Top