Adriaan van der Zon initieerde Studio Linie
Waarom eigenlijk?
Ik probeer alles een keer gedaan te hebben in mijn leven. Vroeger kon ik nooit goed keuzes maken. Keuzes in hobby’s, werk of opleiding bijvoorbeeld. Toen ik 17 was besloot daarom ik zoveel mogelijk uit te proberen. Dat lijkt onmogelijk, maar dat is het niet. Ik ben gewoon begonnen door het alfabet af te gaan. Ik ben de A begonnen van aannemer. Nu ben ik bij de K. De K staat voor kunst. 
Wat trok je daarin aan?
Mijn oma woonde aan de Morsestraat in deze wijk. Ik heb daar fijne herinneringen aan. Ze was gek op kunst. Deze wijk associeer je niet met kunst als je hier een rondje loopt. Dat maakt het juist interessant om het hier te doen. Eerder was er ook al Harmonie in de Linie, met dans, muziek en een kunstroute. Ik kwam per toeval in contact met Witte Rook en zo is het balletje gaan rollen.
Ben je zelf ook kunstenaar?
Nee dat niet. Ik vind kunst wel mooi en interessant. Ik ben een generalist. Daarom heb ik hulp ingeschakeld van kunstenaars en zie ik mijzelf meer als een aanvoerder. Ik ben er in al die jaren achter gekomen dat ik goed kan delegeren. Ik houd van samenwerken en ik deel mijn algemene kennis graag. Als je niet kunt delen, kan je ook niet vermenigvuldigen.
Covid-19 houdt de wereld in zijn greep. Hoe ga jij hier mee om?
Het is een bizarre tijd. Je kunt niet ondernemen op de manier zoals je dat zou willen, maar het is niet anders. Ik volg de richtlijnen op en ik pas mij aan. De regels doen een groot beroep op de veerkrachtigheid van mensen. Als we er met zijn allen ons best doen, gaan we hier uitkomen, dat weet ik zeker.
Wat vond je het leukst van alles wat je hebt gedaan?
Ik een ben barman geweest op een cruiseschip. Dat was echt leuk! De gesprekken en verhalen die je hebt. Ik heb toen veel gezien en meegemaakt.
Wat is het minst leuke beroep tot nu toe? 
Gerechtsdeurwaarder zonder twijfel. Sommige mensen zijn het slachtoffer van een ongelukkige samenloop van omstandigheden. Daar moet je dan langs om te vertellen dat er schulden openstaan. Deze mensen kunnen de schulden helemaal niet betalen en dan moet je bezit gaan innemen. Geen leuk werk. Ik was er binnen een week klaar mee.
Waarom deze kunstenaars uitgenodigd?
Hierin heb ik mij laten adviseren. Mijn voorkeur ging uit naar jonge kunstenaars. We hebben een fantastisch team, een paar komen net van de kunstacademie. Het bruist van de creativiteit binnen Studio Linie.
Waar wil je uitkomen met dit project?
Allereerste hoop ik dat we het project kunnen uitvoeren en niet vroegtijdig moeten annuleren. Die kans bestaat natuurlijk. Maar wat ik leukst vind is dat we van elkaar leren. Ik hoop dat de bewoners geïnspireerd raken door ons en dat wij met Studio Linie geïnspireerd raken door de bewoners. Dan is het project voor mij geslaagd.
Wat ga je hierna doen? 
Ik ga landmeten denk ik.
Back to Top